skip to Main Content

ZAKAJ SPINALIS OMOGOČA AKTIVNO SEDENJE?

Aktivno sedenje je način sedenja, ki aktivira hrbtne in trebušne mišice. Praviloma takšno zdravo sedenje zahtevajo od nas sedeži z gibljivim sedalom, pri katerih mora uporabnik za ohranjanje telesa v ravnovesju aktivirati mišice, sicer bi padel s sedeža. Terapevtske žoge in SpinaliS stoli so najbolj značilen primeri sedeža, pri katerem smo zaradi gibljivega sedeža prisiljeni v pravilno držo z vzravnano hrbtenico. Takšno aktivno sedenje s SpinaliS stoli spodbuja nenehno aktivnost telesa, krepi hrbtne in trebušne mišice in s tem razbremenjuje medvretenčne ploščice, odpravlja bolečine v hrbtenici in veča fizično kondicijo.

Hrbtenica se pri vsakem nagibu telesa “lomi” v križu, kar privede do poškodb in bolečin.
Pasivno sedenje na ergonomskih stolih s fiksnim sedežem zaradi neenakomernih pritiskov na diskuse povzroča bolečine in okvare v hrbtu.
SpinaliS stoli posnemajo sedenje na terapevtski žogi.
Terapevtsko žogo v zdravstvu že dolgo priporočajo vsem z okvaro hrbtenice. Enako priporočena je tudi za otroke, ker jih sili v aktivno sedenje – pravilno držo, krepitev hrbtnih in trebušnih mišic.
Zaradi gibljivega sedeža, ki sledi nagibu telesa je hrbtenica ves čas v pravilnem položaju.
Aktivno sedenje na stolu SpinaliS posnema aktivno sedenje na terapevtski žogi krepi hrbtne in trebušne mišice, vzpodbuja pravilno držo in s tem preprečuje bolečine v hrbtenici.
Sedenje na ortopedski žogi od nas zahteva, da sedimo aktivno, kar pomeni, da nenehno uporabljamo mišice za to, se prilagajamo premikom žoge. Na ta način uspešno vzdržujemo in razvijamo mišice ter preprečujemo negativne posledice dolgotrajnega sedenja.

SpinaliS stoli simulirajo sedenje na terapevtski žogi, ob tem pa nudijo tudi oporo za vaš hrbet. Številne elegantne in praktične oblikovne rešitve vam omogočajo, da ta izjemno kvaliteten stol postavite v poljubno domače ali delovno okolje.

RAST BLAGOVNE ZNAMKE SPINALIS

SpinaliS stoli so plod slovenskega razvoja in slovenski patent. Od leta 1999 pa do danes se je prodaja razširila na ogromno držav v Evropi, pa tudi na druge celine. Prodaja se širi s pomočjo franšiz in distributerjev, ki trdno verjamejo v korist, ki ga SpinaliS stoli prinašajo uporabniku. Podporo SpinaliS stolu je izkazala tudi medicinska stroka, zdrav način sedenja podpirajo številni zdravniki, ortopedi in fizioterapevti. Leta 2013 so se SpinaliS stoli tudi vpisali na seznam medicinskih pripomočkov, kar pomeni še dodatno potrditev in korist za uporabnika.

PRIVAJALNA DOBA

Ne čudite se, če se boste morali na aktivno sedenje na SpinaliSu šele privaditi. Tudi na začetku fizične aktivnosti naše telo potrebuje nekaj časa da se privadi, kar še zlasti velja, če smo bili pred tem dolgo časa telesno neaktivni.

Kar tretjina uporabnikov SpinaliSa se v prvem tednu ali dveh sooči s težavami lovljenja ravnotežja, nekateri pa tudi z bolečinami v mišicah, bolj znanimi pod oznako ˝muskel fiber˝. Ni razloga za strah, to je pravzaprav dober znak, saj gre za povsem naravno reakcijo na aktivnost mišic, ki pri običajnih stolih ostajajo pasivne oz. neaktivne.

Privajalna doba je odvisna od fizičnega stanja vaših hrbtnih podpornih mišic. Po končani privajalni dobi postane sedenje na SpinaliSu neizmeren užitek.

KORISTI ZA UPORABNIKA

Koristi, ki jih SpinaliS stoli prinašajo in, ki jih boste občutili že prve dni sedenja na tem inovativnem stolu:

 • stalna krepitev hrbtnih mišic
 • razbremenitev diskusov in vretenc
 • spodbuja k vzravnani drži
 • krepitev trebušnih mišic
 • boljša prekrvavitev ledvenega dela
 • neovirano gibanje telesa v vse smeri
 • gibljivost medenice
 • boljši mišični tonus
 • izboljšane dihalne in prebavne funkcije
 • manjša obremenitev sklepov in nog
 • izboljšuje ravnotežje in koordinacijo
 • dinamični učinek izboljšuje prekrvavitev medvretenčnih ploščic, kar je pomembno pri preprečevanju nastanka degenerativnih sprememb na hrbtenici
 • zaradi premičnega naklona sedalne površine se zmanjša pritisk na velike žile krvnega obtoka
 • opornik za roke razbremeni mišice ramenskega obroča

ALI SO SPINALIS STOLI PRIMERNI ZA CELODNEVNO SEDENJE?

Ne samo, da je primeren, pač pa je celo zelo priporočljiv. SpinaliS stoli so namenjeni predvsem tistim, ki sedijo več kot dve uri dnevno, saj preprečuje poškodbe in bolečine, ki nastajajo zaradi dolgotrajnega sedenja na običajnih stolih s fiksnim sedalom. Še posebej priporočljiv je za otroke in mladostnike, ki vedno več časa presedijo pri učenju ali računalniku, njihove hrbtne mišice pa zaradi pomanjkanja gibanja in hitre rasti niso dovolj močna opora hrbtenici.

Back To Top